FC Slovan Liberec | Liga se blíží do finále, Slovan v neděli vyzve Brno
Menu Další Zavřít Zavřít
21.04.2023

Liga se blíží do finále, Slovan v neděli vyzve Brno

Šimon Knopp
Liberec - Česká nejvyšší ligová soutěž se blíží ke konci, alespoň tedy základní části. Zbývají poslední tři kola, která rozhodnou o tom, na jaké pozici liberečtí fotbalisté skončí. Tuto neděli nebude Slovan čekat nic jednoduchého, protože přivítá svého tabulkového souseda, Zbrojovku Brno. Hrát se bude na hlavním stadionu U Nisy, a to v neděli od 16 hodin.
Online prodej vstupenek

FC Zbrojovka Brno - skvělý Řezníček i důležitá výhra proti Pardubicím

Brněnským fotbalistům se v jarní části ligy tolik nedaří, alespoň pokud porovnáme jejich výkony s podzimem. Před zimní přestávkou totiž drželi hezkou osmou pozici. Aktuálně jim přísluší 12. ligová příčka a od čtrnáctých Teplic je dělí pouhé tři body. Přesto mohou fotbalisté z Moravy stále pomýšlet i na prostřední skupinu, protože na devátý Baník a desátou Boleslav ztrácí pouhé dva body.

Brnu by měl v závěrečných kolech pomoci i nový trenér. Jedenáctého dubna totiž na trenérské lavičce nahradil Richarda Dostálka Martin Hašek a ukázalo se, že změna na pozici kouče přinesla kýžený efekt. Po šesti zápasech bez výhry se podařilo Brnu v minulém kole zvítězit. V domácím utkání se dvakrát trefil Jakub Řezníček a proti Pardubicím vystřelil výhru 2:1.

Hlavním tahounem Zbrojovky je bezesporu, již zmiňovaný, Jakub Řezníček. Čtyřiatřicetiletý útočník prožívá velmi povedenou sezonu. Dohromady vsítil 19 branek a po právu mu patří pozice ligového lídra v počtu vstřelených gólů. Nejblíže k němu jsou Chramosta a van Buren se 13 trefami. Další důležitou postavou je Michal Ševčík. Talentovaný záložník má bilanci osmi gólů a šesti asistencí. Jedničkou v bráně je Martin Berkovec, který si připsal tři čistá konta.

FC Slovan Liberec - série čtyř zápasů bez porážky

Fotbalisté Slovanu se v posledním kole představili v jubilejním 60. Podještědském derby. Proti rivalovi se dostali ve druhém poločasu do vedení, když se trefil Doumbia. Ovšem Jablonec se dokázal v závěru vzchopit a na konečných 1:1 srovnal devět minut před koncem základní hrací doby Chramosta. Pokud si chcete připomenout kompletní reportáž z utkání, klikněte zde.

Nerozhodný výsledek znamenal zisk jednoho bodu a zároveň prodloužení série neporazitelnosti. Slovan neprohrál již čtyři zápasy v řadě, bohužel zvítězil pouze v jednom z nich. I proto se v tabulce propadl až na jedenáctou pozici. Se ziskem 32 bodů ztrácí jenom dva na sedmý Jablonec a zároveň má stejně jako devátý Baník a desátá Boleslav.

Při posledním vzájemném měření sil Liberce a Brna, vyšla ze souboje lépe Zbrojovka. Ve čtrnáctém kole porazila Slovan vysoko 3:0. Rozhodlo dvacet minut ve druhém poločasu, kdy padly všechny branky. Trefili se Jakub Šural, Michal Ševčík i Jakub Řezníček. Historicky má ale lepší bilanci Slovan, a to 22 výher, 14 remíz a 15 porážek. Zajímavostí je, že nejlepší střelcem vzájemných duelů je Michael Rabušic, který vstřelil dohromady 5 gólů (čtyři za Liberec a jeden za Brno).

Pro nedělní utkání by měl mít trenérský tým k dispozici kompletní tým, kromě dlouhodobě zraněných fotbalistů. A jak vidí nedělní utkání asistent trenéra Ivan Kopecký?

Pokud si nechcete nechat ujít důležitý souboj s Brnem, přijďte podpořit naše fotbalisty přímo na stadion! Hrát se bude v neděli od 16 hodin. Vstupenku můžete zakoupit bez front online zde nebo v den zápasu na pokladnách stadionu.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan dokáže Brno porazit? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

https://www.tipsport.cz/fotbal-liberec-brno-4622309?comLayer=openCta&pid=11721&sid=13252&bid=1&tid=10845&kwid=22523 Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ricoh Břízky - Euroseal
Mediální partneři
eFotbal Beat radio