FC Slovan Liberec | Plechatý po Hradci: Škoda, že to nedohrajeme s nulou vzadu
Menu Další Zavřít Zavřít
26.04.2023

Plechatý po Hradci: Škoda, že to nedohrajeme s nulou vzadu

Martin Soukup
Mladá Boleslav/Liberec - Slovan zvládl klíčový souboj s Hradcem Králové a vybojoval si pro ligové finále jistotu prostřední skupiny. Ke kýženému výsledku pomohl i Dominik Plechatý, který opět nastoupil s kapitánskou páskou a po zápase odpovídal na dotazy novinářů na tiskové konferenci. "Vytvořili nám tu skvělou atmosféru," chválil liberecké fanoušky.

Jak hodnotíš dnešní utkání?

Myslím si, že jsme měli dobrý vstup do zápasu. Hned ze začátku jsme měli dobré šance, které jsme bohužel neproměnili, ale postupem času jsme se zlepšovali v kombinaci a věřili jsme, že nám to tam padne. To se také podařilo, vstřelili jsme i druhý gól. Bohužel jsme to nedohráli v klidu s nulou vzadu a zbytečně jsme to zdramatizovali, když jsme dostali gól na 2:1. Je to škoda, že jsme neudrželi čisté konto. Nicméně jsme rádi za tři body, protože jsme se chtěli udržet v prostřední skupině ligy, kde to bylo hodně vyrovnané.

Nepomýšleli jste ještě na skupinu o titul? Protože kdyby Olomouc nevyrovnala na 2:2, tak by to bylo ještě možné...

Nad tím jsme vůbec nepřemýšleli. Ještě před čtyřmi nebo třemi koly jsme byli namočení ve skupině o udržení a mohli jsme hrát klidně i baráž. Teď jsme se všichni najednou zvedli a jsme rádi, že jsme nakonec v té prostřední skupině.

S čím jdete do zápasu se Spartou? O motivaci bude asi postaráno, že?

U mě určitě (úsměv). Já ale bohužel hrát nemohu z důvodu hostování. Myslím si ale, že na tyto týmy hrát umíme, jak doma na Slavii, tak na Spartu. A myslím si, že na domácím hřišti je to pro nás velká výhoda.

Nemyslíš si, že jste dnes mohli dát více gólů než jen dva?

Přesně tak. Když to bylo 2:1, tak jsme mohli náskok navýšit. Například Tuptič (Tupta) tam měl šanci, kdy mu to tam Frýďas (Frýdek) dával. Škoda, mohli jsme dát i více gólů, ale jsme rádi hlavně za tři body.

Co říkáš na atmosféru zápasu? Moc fanoušků z Hradce nedorazilo...

Určitě jsme si dnes připadali jako doma, protože naši fanoušci byli skvělí. Vytvořili nám tu domácí atmosféru a skvělou kulisu. Za to jim moc děkujeme.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kristýna Fehrer
Mediální partneři
Liberecká drbna Hattrick