FC Slovan Liberec | Podaří se Slovanu potřetí za sebou bodovat? V sobotu přivítá na stadionu U Nisy Slovácko
Menu Další Zavřít Zavřít
10.02.2023

Podaří se Slovanu potřetí za sebou bodovat? V sobotu přivítá na stadionu U Nisy Slovácko

Šimon Knopp
Liberec - V 19. kole nejvyšší české soutěže se liberečtí fotbalisté představí v domácím prostředí proti Slovácku. Celku z Moravy patří v tabulce aktuálně sedmé místo s jednobodovým náskokem na náš tým. I proto se očekává vyrovnaný duel, který může napovědět o dalším vývoji v tabulce. Utkání se hraje v sobotu od 15 hodin na stadionu U Nisy.
Online prodej vstupenek

1. FC Slovácko - Střídmý počet branek i boj o top šestku

Slovácko se kvalifikovalo z předešlé sezony do evropských pohárů, i proto jim vstup do ligové soutěže tolik nevyšel. Fotbalisté z Moravy podřídili začátek podzimu právě mezinárodním soutěžím, a přestože si zahráli skupinu Evropské konferenční ligy, v tabulce české nejvyšší soutěže jim patřila po 14 kolech až dvanáctá příčka. I proto se trenér Svědík netajil tím, že by chtěl chtěl se svým týmem po jarní části výše: „První šestka by se nám určitě líbila, cíle máme i v poháru. Záležet bude i na vstupu do jarní části,“ prohlásil Svědík na předsezónní tiskové konferenci. (zdroj: 1. FC Slovácko)

Tým Slovácka měl přípravu nabitou. Realizační tým vsadil na zahraniční podmínky a vydal se celkem na dvě soustředění. První z nich se odehrávalo v Turecku a bylo více zaměřeno na kondici. Druhé, herní, proběhlo v chorvatském Umagu, kde se Slovácko představilo i ve třech přípravných utkáních. Na úvod remizovalo 1:1 s Hajdukem Split, následovala těsná porážka 0:1 s maďarským týmem Budafoki a na závěr i vítězství 2:1 proti slovinskému celku Bravo.

Kádr týmu z Uherského Hradiště se pro jarní část ligy příliš nezměnil. Tým opustil útočník Libor Kozák, který v jedenácti ligových zápasech vstřelil pouze jednu branku. Citelnějším oslabením je odchod obránce Michala Tomiče, který přestoupil do Slavie a obratem se vydal na hostování do Mladé Boleslavi. Jedinou potvrzenou posilou Slovácka je záložník Seung-Bin Kim, který přestoupil z Dukly.

Svěřenci trenéra Svědíka se v prvním ligovém kole po pauze radovali z těsného vítězství, když porazili doma České Budějovice 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil Daniel Holzer. V minulém týdnu remizovali 0:0 se Sigmou a získali pouze bod za remízu. Potvrzuje se, že i nadále fotbalisty Slovácka trápí koncovka. V lize vstřelili pouze 21 branek a v tomto ohledu patří k horším týmům. Proti Olomouci vystřelili pouze jednou na branku soupeře.

FC Slovan Liberec - Zisk důležitých bodů před domácím dvojutkáním

Slovan je v dosavadní části jarní ligy stále neporažen. Na úvod remizoval v domácím prostředí s Pardubicemi 1:1, premiérovou trefu si připsal Nigerijec Victor Olatunji. V minulém kole pak liberečtí zvládli zápas s Českými Budějovicemi a odvezli si tři body za výhru 2:0. Zpoza vápna se prosadil Lukáš Červ a v 87. minutě dokázal proměnit výhodu v podobě pokutového kopu Imad Rondić.

Díky výhře poskočil Slovan v tabulce na osmou příčku. S bilancí 7 výher, 4 remíz a 7 porážek mu připadá 25 bodů, což znamená ztrátu pouze tří na čtvrté Bohemians. Nejlepšími střelci ze současného kádru jsou, již zmiňovaní, Lukáš Červ a Imad Rondić, oba dva si připsali dvě trefy. I v počtu asistencí se o první příčku dělí dva fotbalisté, konkrétně Christian Frýdek s Lukášem Červem (oba mají tři). Jedničkou v bráně je Olivier Vliegen, který udržel čtyři čistá konta, minule ho nahradil z důvodu karetního trestu Hugo Jan Bačkovský, jenž ve svém premiérovém startu udržel nulu.

Při posledním vzájemném měření sil mezi Slováckem a Slovanem se z výhry radoval náš celek. Ještě v první půli otevřel skóre Theo Gebre Selassie. Ve druhém poločasu zvýšil Mick van Buren a Slovácko dokázalo pouze snížit díky brance Ondřeje Mihálika. Vzájemná bilance lépe vyznívá pro Slovan, který dokázal ze 41 vzájemných střetnutí 22x zvítězit.

Neváhejte a přijďte podpořit naše fotbalisty přímo na stadion! Hrát se bude v sobotu od 15 hodin. Vstupenku můžete zakoupit za zvýhodněnou cenu online zde nebo v den zápasu přímo na stadionu.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan dokáže Slovácko porazit? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vogel Naše pekárna
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Hattrick
×
Dnes v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Dnes v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B