FC Slovan Liberec | Statistiky: Valenta překonal hranici 12 kilometrů, na šance vyhrál Slovan
Menu Další Zavřít Zavřít
14.02.2023

Statistiky: Valenta překonal hranici 12 kilometrů, na šance vyhrál Slovan

Redakce
Liberec – Jedna zřejmá otázka úvodem: Jak mělo utkání skončit dle čísel? Velmi pravděpodobně remízou. Bitva Slovanu se Slováckem (0:1) další bodový úspěch nepřinesla, Ondřej Mihálik gólem ve třetí minutě nastavení rozradostnil soupeře i přesto, že data v řadě herních parametrů upřednostňují naše mužstvo. Pojďme postupně, další díl rubriky Statistiky je tu.

Větší počet zakončení, nejblíž ke gólu byl Preisler

Slovan opticky ve druhé polovině úvodní půle dominoval, po přestávce zase převzal iniciativu soupeř. Na střely domácí vyhráli celkem 13:10, oba celky ale zaznamenaly shodně pět ran na bránu. Všechny pokusy směřující mezi tři tyče parta Luboše Kozla vyslala v první půli, Slovácko víc než polovinu zase ve druhé. Na šance každopádně naše mužstvo vyhrálo šest ku třem.

Tím se dostáváme také k dalším parametrům souvisejícím s očekávaným vývojem skóre. Liberečtí borci pálili průměrně ze vzdálenosti 16,7 metru, Slovácko pak z 15,4 metru, čím bližší hranice zakončení, tím je většinou akce nebezpečnější. Z hlediska útoků měly oba celky diametrálně rozdílná čísla. Slovan jich vyprodukoval mnohem méně, ale daleko častěji je zakončoval (70 útoků s 12 zakončeními), Slovácko táhlo na bránu v 93 případech a desetkrát vydolovalo střelu.

To vše v součtu znamená, že podle statistiky očekávaných branek měl Slovan vstřelit 1,57 gólu a celek z Uherského Hradiště 1,23. Potenciál na trefu se podařilo vytěžit každopádně jen hostům. V největších příležitostech se ocitl Dominik Preisler, který zapsal 0,40 bodu xG při dvou zakončeních.

Jisté souboje i skvělé driblinky

Nalézt můžeme i další metriky, v nichž byl Slovan daleko úspěšnější. Jednoznačně opanoval driblinky (32/24), kde měl 75% úspěšnost, což je vynikající číslo. A také napadání 34/23 (68 %). V obou herních atributech naše mužstvo dominovalo. Hosté byli zase úspěšnější v držení míče, který měli na kopačkách 54 % času. Týmu Luboše Kozla patřily naopak souboje, zvítězil v 56 % z nich. Úspěšnější byl jak na obranné polovině (60 %), tak na té útočné (56 %), přičemž takto vysoké číslo na půlce soupeře není rovněž k vidění často.

Můžeme nahlédnout také do fitness dat, zdali netvořily zásadní rozdíl. Slovan soupeře v součtu přeběhal, 122 6 kilometru ku 121,2 km, ve sprintu na tom byly oba týmy velmi obdobně – 1 738 metrů a 1 860 metrů na straně Slovácka. Nejpilnějším běžcem zápasu se stal Matěj Valenta s více než 12 kilometry, ve sprintu zářili Preisler (329 metrů) a hostující Petr Reinberk (320 metrů).

Daleko častěji sahal k faulu celek z Uherského Hradiště, a to v poměru 11:21. Slovácko zahrávalo osm rohů, Slovan jen čtyři. Hosté zároveň zblokovali tři střely, naše mužstvo pouze jednu. V soubojích byl nejúspěšnější na straně Slovanu Marios Purzitidis, jenž vyhrál 11 z 15 miniklání na trávníku, z hlediska přihrávek zářil Filip Prebsl (37 přesných ze 42).

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu.

Tipovací soutěž

V 19. kole si nejlépe vedl Yan Mareq s 22 body, druhý v pořadí skončil Jan Šlégl (19 bodů) a za nimi se umístil Vojtěch Knopp s 18 body.

Průběžné pořadí po 19. kole Tipovačky vypadá následovně. Na samotném čele se nic nemění, peletonu stále vévodí David Hejzlar (259 bodů). Druhému Tomáši Rossmanovi se ale podařilo ztrátu na nejvyšší příčku lehce stáhnout, má 241 bodů. Třetí místo zatím drží Dominik David s 239 body.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezonu 2022/2023 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Naše pekárna Pytloun
Mediální partneři
Rengl Radio Blaník Liberec
×
Dnes v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Dnes v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B