FC Slovan Liberec | Poslední zápas v Turecku, Slovan vyzve Widzew Łódź
Menu Další Zavřít Zavřít
30.01.2024

Poslední zápas v Turecku, Slovan vyzve Widzew Łódź

Šimon Knopp
Liberec/Belek - Libereckým fotbalistům se pomalu nachýlil konec herního soustředění v Turecku. Před odletem do Česka se ještě svěřenci trenéra Luboše Kozla představí v jednom přípravném duelu. I tentokrát bude jejich soupeřem prvoligový polský tým, a to Widzew Łódź. Hrát se bude ve středu od 15 hodin našeho času.

Widzew Łódź

Widzew Łódź pochází ze stejnojmenného města Lodž, které se nachází v centrální části Polska. Klub má bohatou historii, byl založen dělníky a průmyslníky z místní textilní manufaktury již v roce 1910, což připomíná i zkratka RTS (Robotnicze Towarzystwo Sportowe) v názvu. Klubovými barvami jsou červená a bílá a přezdívka klubu je Červená armáda. Fanoušci tohoto týmu patří k velmi početným a horlivým. Skvěle tak naplňují motto klubu: "Společně tvoříme sílu" (v polštině Razem Tworzymy Siłę) a "Vždy ve dvanácti" (v polštině Zawsze w 12). Své hráče podporují na stadionu s kapacitou těsně přes 18 tisíc.

Widzew Łódź se během své historie stal celkem čtyřikrát mistrem polské nejvyšší soutěže. Naposledy tomu bylo v roce 1997. Triumf si připsal jedenkrát i v polském poháru a v roce 1996 vyhrál i Polský Superpohár. Z hlediska mezinárodní scény dosáhl polský klub největšího úspěchu v sezoně 1982/83, kdy dokráčel až do semifinále Poháru mistrů evropských zemích. Zde nestačil na italský Juventus, kterému nejprve podlehl 0:2 a následně remizoval 2:2, což na postup nestačilo.

V aktuální sezoně nalezneme Widzew Łódź na dvanáctém místě Ekstraklasy (polské nejvyšší soutěže). Po devatenácti kolech má na svém kontě 22 bodů se skóre 22:27. Během přípravy na druhou polovinu sezony se povedlo polskému klubu jednou zvítězit, a to sice proti Wartě Poznaň (5:1). Naopak proti Trenčínu a polskému Radomiak Radom pouze remizoval, v obou případech shodně 2:2.

Neměli bychom opomenout, že na soupisce Widzew Łódź nalezneme Imada Rondiće, který je libereckým fanouškům moc dobře znám. Bosenský útočník se přesunul od stadionu U Nisy do Lodže začátkem této sezony a stihl naskočit již do 17 duelů. Na svém kontě má zatím dvě branky a jednu asistenci. Dalším zajímavým jménem nastupujícím v dresu našeho soupeře je Čech Marek Hanousek, který dříve hrál v Plzni, Dukle či Karviné.

FC Slovan Liberec

Pojďme si i krátce připomenout dosavadní přípravu našeho celku. Slovan se představil celkem ve čtyřech utkáních a doposud nenašel přemožitele. Nejprve porazil polskou Legnici 3:0. Následovala remíza s Jihlavou 2:2, výhra nad bulharským Černo More 1:0 a v posledním zápase remíza s Wartou Poznaň - jedinou branku vstřelil Nicolas Penner a po sporně proměněné penaltě na straně Warty se oba týmy rozešly nerozhodně 1:1.

Do duelu zřejmě nenaskočí Oliver Vliegen, který si při tréninku lehce zranil ruku, ostatní fotbalisté, až na rekonvalescenta Plechatého, by měli být připraveni. Pokud si nechcete nechat ujít závěrečný přípravný zápas Slovanu v Turecku, který se bude hrát ve fotbalovém komplexu Miracle ve čtvrti Kemerağzı města Aksu, sledujte naše webové stránky, a to ve středu od 15 hodin našeho času (17h tureckého času). Nabídneme Vám, jak bývá zvykem, aktualizovanou reportáž. Pokud bude dostupný stream z utkání, odkaz najdete v reportáži.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ČSOB Banua
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Hitrádio Contact