FC Slovan Liberec | Skupinu chceme vyhrát, hlásí Tupta po zápase s Českými Budějovicemi
Menu Další Zavřít Zavřít
13.05.2023

Skupinu chceme vyhrát, hlásí Tupta po zápase s Českými Budějovicemi

Adam Žatečka
Liberec - Slovan v odvetném zápase semifinále skupiny o umístění odehrál zápas s Českými Budějovicemi. Po předchozí prohře si spravil chuť, když rozdílem 4:0 jednoznačně vyhrál a postoupil do finále. Výrazně k tomu dopomohl i Ľubomír Tupta, který nastoupil v 64. minutě. Ihned po svém nástupu našel před bránou volného Frýdka a ten zvyšoval na 2:0. Poté sám vstřelil gól po centru Fukaly. Svůj výkon završil přihrávkou na Olatunjiho, který uzavřel na konečných 4:0. Na tiskové konferenci odpovídal nejen na dotazy ohledně svého výkonu, ale třeba i dalšího soupeře.

Jak bys zhodnotil utkání?

Odehráli jsme výborný zápas. Celý týden jsme pracovali s tím, že to chceme zvládnout a odčinit ten minulý zápas. Podařilo se nám to, takže jsme spokojení.

Připsal sis gól a asistenci a to jsi hrál jen 27 minut. Nemrzelo tě, že jsi nenastoupil?

Mrzelo, ale o týdnu jsem se bavil s trenérem, něco mi vysvětlil a je to jeho rozhodnutí. Šel jsem na hřiště s tím, že chci týmu pomoct a to se podařilo. Dal jsem gól a na další dva nahrál, za to jsem moc rád.

Hledá se motivace těžce, když hrajete ve skupině o umístění?

Jasně, že v první šestce proti Spartě, Slavii nebo dalším je motivace větší. Ale když hráč vstoupí na hřiště a je v zápase, tak to vůbec neřeší a motivace je stejná.

Čeká vás Hradec, jste rádi?

S Mladou Boleslaví jsou podobná mužstva, nám je jedno, proti komu budeme hrát. Půjdeme si za vítězstvím a s cílem, že tu skupinu vyhrajeme.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Centrum Babylon Pavlů innovation
Mediální partneři
Rádio Impuls Náš region