FC Slovan Liberec | Souboj o finále Skupiny o umístění se rozhodne již tuto sobotu U Nisy!
Menu Další Zavřít Zavřít
11.05.2023

Souboj o finále Skupiny o umístění se rozhodne již tuto sobotu U Nisy!

Ondřej Marko
Liberec - Slovan čeká odveta v rámci semifinále Skupiny o umístění. Musí ovšem dohánět ztrátu z prvního duelu, ve kterém podlehl Českým Budějovicím 2:3. V případě postupu nás čeká finále s lepším z dvojice Hradec Králové - Mladá Boleslav, v případě prohry by se jednalo o náš poslední zápas sezony. Odveta se hraje již tuto sobotu od 15:00 na stadionu U Nisy!

Online prodej vstupenek

SK Dynamo České Budějovice

První duel ve Skupině o umístění nedopadl podle našich představ. V jižních Čechách jsme do utkání vstoupili výborně - po brankách Olatunjiho a Tupty jsme již v desáté minutě vedli 2:0. Avšak o pouhou čtvrthodinu později snížil náskok domácí Hellebrand, před koncem poločasu následně vyrovnal skóre Adediran. Definitivní zvrat dokončil krátce po změně stran budějovický Králik, na což náš tým již nedokázal odpovědět. Oba celky navíc přišly kvůli vyloučením o jednoho hráče do odvety, Slovan o Červa, Budějovice o Čermáka.

Do domácí odvety tak vstupujeme s hratelným výsledkem 2:3. V případě jakékoliv výhry o jednu branku by následovalo prodloužení o délce 2 x 15 minut. Pokud by se ani v něm o postupujícím nerozhodlo, došlo by na penaltový rozstřel.

Pro krátké připomenutí, České Budějovice obsadily v základní části desátou příčku s 35 body. Shodný počet měly také týmy Jablonce a Ostravy, ve prospěch jihočeského celku tak rozhodla vzájemná bilance. Pozici nejlepšího střelce drží i nadále Lukáš Čmelík s pěti zásahy, nejlepším nahrávačem je Jakub Hora se sedmi asistencemi.

Informace o ligovém FINÁLE

FC Slovan Liberec

Ve Skupině o umístění hraje náš tým o prémii ve výši jednoho milionu korun a zároveň o nasazení do třetího kola MOL Cupu. K tomu však musíme porazit jak našeho sobotního soupeře, tak lepšího z dvojice Mladá Boleslav - Hradec Králové, jinak pro nás sezona končí. O našem možném finálovém soupeři zdaleka není rozhodnuto, druhý zápas ve skupině totiž skončil bezbrankovou remízou. Hradečtí ovšem nastoupí bez Vojtěcha Smrže, který obdržel červenou kartu. V případě postupu bychom finále opět začínali venku (21. 5.) a odvetu hráli U Nisy (28. 5.).

Novým lídrem mezi našimi střelci se po své trefě v Českých Budějovicích stal Victor Olatunji, na kontě má pět zásahů. O druhé místo se dělí hned trojice hráčů: Ľubomír Tupta, Lukáš Červ, Imad Rondić. Všichni nastříleli čtyři góly. Střelcům branek nejčastěji přihrával Christian Frýdek, celkem pětkrát, přičemž jednu asistenci přidal i v minulém duelu.

Vzájemná bilance vyznívá lépe pro liberecké mužstvo. Z posledních dvaceti vzájemných ligových zápasů jsme prohráli pouze dva, jihočeský celek navíc nezvítězil U Nisy již od listopadu 1996.

Napínavá odveta s Českými Budějovicemi čeká naše fotbalisty již tuto sobotu od 15:00. Hrát se bude na stadionu U Nisy, tak neváhejte a přijďte podpořit naše mužstvo v boji o finále Skupiny o umístění!

Vsaďte si u Tipsportu!

Zvládne Slovan v sobotu postoupit? Stačí kliknout sem a můžete vsadit na naši výhru, tipnout přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pepsi Procentrum
Mediální partneři
Hattrick Náš region