FC Slovan Liberec | Slovan čeká další domácí duel, v sobotu přivítá Sigmu Olomouc
Menu Další Zavřít Zavřít
17.02.2023

Slovan čeká další domácí duel, v sobotu přivítá Sigmu Olomouc

Ondřej Marko
Liberec - I přes domácí prohru se Slováckem má náš tým velmi blízko před sebou první šestku. Ve 20. ligovém kole nás čeká další domácí duel, tentokrát s Olomoucí. Tu jsme v poslední vzájemné konfrontaci porazili 4:1, z posledních deseti ligových soubojů jsme však zvítězili pouze jednou. Prolomíme nepříznivou bilanci a posuneme se blíže k první šestici týmů? Zápas se hraje již tuto sobotu od 15:00.
Online prodej vstupenek

SK Sigma Olomouc - snaha o prolomení tří remíz v řadě

Olomoučtí fotbalisté v jarní fázi prvoligové soutěže doposud nezvítězili. Ze tří odehraných duelů si totiž ve všech rozdělili body se soupeři. Nejprve se Spartou (1:1), následně se Slováckem (0:0) a také v posledním duelu s Hradcem Králové (2:2).

Po předchozím zápasu s Hradcem se Sigma propadla na šesté místo, výše se totiž dostalo Slovácko, které zvítězilo U Nisy. Shodně bodů s Olomoucí má Hradec Králové (27), v závěsu je náš tým (25 bodů), Ostrava (24 bodů) a Mladá Boleslav (23 bodů). Opačným směrem se nachází Bohemians (28 bodů) a Slovácko (29 bodů). Na třetí Spartu ztrácí celých 12 bodů.

Po odehraných 19 kolech vstřelila Sigma 28 branek, přičemž 21 jich obdržela. Střelecká statistika patří do ligového průměru, zato obranu má moravský celek čtvrtou nejlepší. Co se osobních statistik týče, post nejlepšího kanonýra klubu drží Mojmír Chytil s šesti zásahy. Nejvíce gólových nahrávek zaznamenal útočník Antonín Růsek.

FC Slovan Liberec - první šestka stále na dohled

Slovan si v minulém ligovém kole připsal svou první jarní porážku. Ačkoliv předvedl dobrý výkon, tak neproměnil žádnou ze svých mnoha šancí, které si vytvořil zejména v první půli. Utkání tak rozsekl až ve třetí nastavené minutě druhé poloviny Ondřej Mihálik, a to hlavičkou.

Náš tým tak U Nisy nevyužil příležitosti na zisk tří bodů a poskočení do první šestky, kam se naopak dostalo Slovácko. Nám tudíž zůstala stále osmá pozice. Před námi se nachází Hradec Králové a Olomouc, obě mužstva po 27 bodech, následně Bohemians s 28 body a jmenované Slovácko, které má na kontě 29 bodů. Na paty se nám bodově lepí Ostrava (24), Mladá Boleslav (23) a Brno (21).

Minulé vzájemné utkání mezi Slovanem a Sigmou prolomilo nelichotivý trend. Mužstva se posledně střetla na konci listopadu U Nisy v rámci osmifinále českého poháru. Měření sil jednoznačně ovládl náš tým, který vstoupil do hry výrazně aktivněji. Po úvodní čtvrthodince jsme již vedli 2:0. Ačkoliv se hosté zmohli na jednu branku, na další dva zásahy z druhé půle odpovědět nedokázali. Slovan tak zvítězil 4:1, Mick van Buren na tom měl lví podíl svým hattrickem.

Nelichotivým trendem ovšem zůstává skutečnost, že jsme vyhráli pouze jediný z předchozích deseti ligových duelů. Olomouc brala všechny body dokonce v osmi případech a pouze jeden duel skončil remízou.

Prolomí Slovan tuto nepěknou bilanci a naváže na listopadovou demolici celku z Hané? Zápas se hraje již tuto sobotu od 15:00, tak neváhejte a dorazte podpořit naše mužstvo přímo na stadion! Vstupenku můžete zakoupit za zvýhodněnou cenu online zde nebo v den zápasu přímo na stadionu.

Vsaďte si u Tipsportu!

Poradí si opět Slovan se Sigmou? Padne znovu pět branek, nebo maximálně dvě, jako v předchozích pěti zápasech po sobě? Klikněte sem a tipněte si u našeho partnera, sázkové kanceláře Tipsport, vítěze, počet branek nebo přesný výsledek. Vsaďte si u Tipsportu!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY Ermeg
Mediální partneři
Hattrick Hitrádio Contact