FC Slovan Liberec | Statistiky: Plechatý opanoval fitness data, jak vypadalo xG?
Menu Další Zavřít Zavřít
23.02.2023

Statistiky: Plechatý opanoval fitness data, jak vypadalo xG?

Redakce
Liberec – Vyrovnaný souboj a vyrovnaná data. Bitva s Olomoucí (2:2) vítěze nenašla, nerozhodný výsledek se přitom výrazně promítl i do jednotlivých měřitelných parametrů. Některé herní atributy opanoval Slovan, v jiných zase dominovala Sigma. Kolik mělo padnout branek?

Stejný počet šancí, Sigma ale byla nebezpečnější

Oba celky vypálily celkem třináctkrát, u střel na branku byla o jednu ránu úspěšnější Sigma, která prověřila Oliviera Vliegena pěti pokusy. Totožný byl poté počet šancí na obou stranách (5:5) a samozřejmě rovněž počet vstřelených gólů. Na jednotlivé útoky vyhrálo, celkem jednoznačně, naše mužstvo 101 ku 75, hosté ale zároveň stříleli z mnohem menší vzdálenosti (15,2 metrů a 20,9 metrů v případě party Luboše Kozla).

Právě to se výrazně promítlo ve statistice očekávaných branek, zatímco Sigma se blížila ke dvěma a půl trefám (2,44), Slovanu byla naměřena hodnota 1,58. Naše mužstvo vystřelilo z oblasti pokutového území na bránu dvakrát, soupeř pak čtyřikrát.

Příliš často se nestává, že by naši hráči faulovali v zápase častěji. O víkendu se ovšem proti pravidlům provinili třináctkrát, soupeř osmkrát. Žlutou kartu obdrželi domácí ale jen jednu, hosté tři - jednu červenou zrušil VAR. V přihrávkách (80 % ku 76 %) i držení míče (57 % – 43 %) byl lehce úspěšnější Slovan (80 % vs. 76 %), souboje zase patřily Sigmě (46 % ku 54 %).

Plechatý vynikal ve sprinterských i vytrvalostních metrikách

Z hlediska fitness dat byl duel nesmírně vyrovnaný. Slovan předčil soupeře o jediný metr v celkovém počtu uběhnuté vzdálenosti (122 766 metrů ku 122 765). Sprinty ale častěji oplývala Sigma, která na čísla vyhrála s přehledem (1616 – 1333 metrů). Dvě královské kategorie kondičních metrik téměř opanoval Dominik Plechatý.

23letý stoper urazil největší druhou největší vzdálenost 12 057 metrů (víc zvládl jen Dominik Preisler - 12 216m) a zároveň také ovládl metriku sprintů (223 metrů). Vůbec nejrychlejší běh předvedl Kozák 32 km/h a nejvyšší průměrnou rychlost pohybu po pažitu předvedl Imad Rondič (7,3 km/h), který šel na hřiště jako střídající hráč. Největší množství kilokalorií spálil Dominik Preisler (1 481 kcal). Slovan zároveň zaznamenal delší průměrnou poziční hru v ofenzivě (27:05) než v defenzivě (20:50). Rozdíl udělal hlavně druhý poločas, během nějž zapsal Slovan zaznamenal jen devět obranných minut.

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu.

Tipovací soutěž

Ve 20. kole se nejlépe vedlo Ondřeji Walleschovi z týmu Tipovačky, který získal 19 bodů. Za ním se s 16 body umístila Ema Sekaninová a na třetím děleném místě se pak seřadila trojice tipérů (všichni 14 bodů): Jakub Černý, Marek Dlouhý a Adam Pátek.

Na čele tipovací tabulky se nic nezměnilo, pořadí stále vede s 266 body David Hejzlar. Na druhém místě se nově osamostatnil Jakub Černý (248 bodů), o třetí místo se momentálně dělí Ema Sekaninova a Josef Beran (oba získali 247 bodů).

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezonu 2022/2023 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Libea KB Design
Mediální partneři
Beat radio Liberecká drbna