FC Slovan Liberec | Slovan proti Teplicím, už v sobotu na stadionu U Nisy
Menu Další Zavřít Zavřít
01.04.2022

Slovan proti Teplicím, už v sobotu na stadionu U Nisy

Šimon Knopp
Liberec - Po reprezentační přestávce se vrací fotbal na stadion U Nisy. Na liberecké hráče čeká výzva v podobě Teplic, které se budou snažit navázat na formu, s kterou vstoupili do jarní části soutěže. Podaří se Slovanu zvítězit a upevnit si pozici v tabulce před blížícím se startem nadstavbové části? Utkání se hraje v sobotu 2. 4. od 16 hodin.

FK Teplice - ztráta jarního „drajvu“?

Tepličtí fotbalisté se po podzimu krčili až na 15. pozici pouze s jedenácti body. Během zimní přestávky čekalo hlavního kouče Jiřího Jarošíka, který v minulosti ve Slovanu hrával a působil zde i jako asistent trenéra, mnoho práce. Ovšem vypadá to, že se Teplice opravdu začaly pod trenérem, který přišel na konci září, zvedat. V jarní fázi již téměř zdvojnásobily zisk bodů z předešlých devatenácti kol a posunuly se na 14. příčku, přičemž na 12. Jablonec ztrácí pouze tři body.

Vše odstartovala těsná výhra 1:0 nad Bohemians, následovala překvapivá venkovní výhra nad Baníkem 4:2 a zisk důležitých bodů proti Karviné (1:0). Poté se jízda Teplic přeci jen přibrzdila. Po remíze 0:0 se Sigmou přišly tři porážky, dvakrát velmi těsné 0:1, a to proti Plzni a Slovácku. V posledním zápase Tepličtí nestačili na Hradec, se kterým prohráli 1:2, jedinou branku „Sklářů“ vstřelil Ledecký.

Situaci v tabulce jsme již nastínili, Teplicím jde o hodně a potřebují z každého zápasu vytěžit co nejvíce bodů, aby se vyhnuly sestupovým příčkám a případné baráži o setrvání v nejvyšší české soutěži. Tepličtí se podobně jako Slovan trápí v této sezóně v koncovce. Z celé ligy vyslaly nejméně střel (209) a i v počtu branek se řadí k nejhorším (26, o jednu méně než Liberec). Žlutomodří jsou naopak silní v počtu získaných balónů (třetí místo v lize s počtem 1547).

Nejlepšími střelci Teplic jsou se 4 brankami Jan Fortelný a Jakub Mareš. V počtu asistencí je na tom jednoznačně nejlépe Jan Fortelný (7, dělené třetí místo v lize). Nejvíce přihrávek do šance vyprodukoval Alois Hyčka (10). Tomáš Grigar v této sezóně vychytal čtyři čistá konta, jeho parťák Jan Čtvrtečka dvě.

FC Slovan Liberec - přípravný zápas i problémy se stopery

Hned pětice libereckých fotbalistů si plnila během přestávky své povinnosti v reprezentacích, ovšem ani zbytek týmu nezahálel a pilně trénoval. Slovan navíc změřil během pauzy síly s druholigovými německými Drážďany. V kombinované sestavě, ve které dostali šanci i méně vytížení hráči a mladíci z B týmu, nakonec svěřenci trenéra Kozla podlehli Dynamu Drážďany 1:2.

Poslední ligové představení Slovanu nedopadlo úplně podle představ. Libereckým se nepovedl vstup do zápasu a ve venkovním utkání proti Sigmě dostali již ve 25. minutě gól. Přestože se naši hráči snažili celý zápas alespoň o vyrovnání, úspěšní nebyli a prohráli 0:1. Porážka znamenala propad na osmé místo, nicméně stále platí, že všechny celky ve středu tabulky od sebe dělí minimum bodů.

V posledním vzájemném zápase s Teplicemi jsme se Na Stínadlech radovali z vítězství 2:1. Ve 13. kole nás rychle poslal do vedení Matoušek, který se trefil už ve druhé minutě. Za Teplice srovnal ještě v prvním poločase po nedůrazném bránění ve vápně Mazuch. Vypadalo to, že oba týmy se rozejdou nerozhodně, avšak ve třetí minutě nastavení se dokázal prosadit Rondić, který rozjásal libereckou lavičku a zařídil Slovanu tři body.

Problémem pro naše trenéry bude poskládání obrany. V minulém zápase se totiž vykartoval Purzitidis (čtyři žluté karty) a chybět bude i obránce Štetina, který si odpykává trest za červenou kartu proti Slavii. Zraněný je i nadále Dominik Plechatý. Co ke komplikované situaci říká trenér Kozel? „Jak velkým problémem to bude, se ukáže až při utkání. Už i v posledním zápase v Olomouci jsme dva z nich postrádali... Měli jsme čtrnáctidenní pauzu, a tudíž čas se na to připravit. Doufám, že ty absence budou znát co nejméně.“ V ofenzivě je situace lepší. K dispozici by měl být s pěti brankami nejlepší střelec Liberce Rabušic i nejlepší nahrávač, kterým je Christian Frýdek.

Přijďte liberecké fotbalisty podpořit na stadion U Nisy, hraje se v sobotu od 16 hodin!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Immergas Auto Koutek
Mediální partneři
Beat radio Radio Blaník Liberec