FC Slovan Liberec | Slovan vzdá hold válečným veteránům, zapojit se můžete i vy
Menu Další Zavřít Zavřít
02.11.2022

Slovan vzdá hold válečným veteránům, zapojit se můžete i vy

Tomáš Čarnogurský
Liberec - U příležitosti blížícího se Dne válečných veteránů, který se každoročně slaví 11. listopadu, bude klub při posledním domácím ligovém utkání v tomto roce, jež nás čeká v neděli 6. listopadu, ve spolupráci s organizacemi válečných veteránů, realizovat bohatý doprovodný program. Podrobnosti včetně možností, jak se zapojit, se dočtete v tomto článku.

Vstupenky pro veterány

Pro všechny členy spolků válečných veteránů a jejich rodinné příslušníky nabídne klub zdarma vstupenky na nedělní zápas. Zájemci se musí jen dopředu ohlásit na mailu eshop@fcslovanliberec.cz, kde si vstupenky zarezervují a dostanou informace k vyzvednutí před utkáním (po předložení veteránského průkazu).

Výstava vojenské techniky

Před hlavním vchodem na stadion budou, díky spolupráci s libereckým Spolkem válečných veteránů československého samostatného protichemického praporu, vystavená historická vojenská vozidla, která si budete moct prohlédnout. O důvod víc, proč přijít na stadion s předstihem.

Speciální bulletin

V zápasovém bulletinu najdete hned několik stránek věnovaných tématice válečných veteránů a jejich organizací. Mimo jiné si budete moct přečíst rozhovor s generálem Karlem Blahnou, prvním velitelem československého praporu mírových sil OSN v misi UNPROFOR. Také bulletinová soutěž bude tentokrát tematická.

Knížky pro děti

Kniha REGÁČI vznikla v roce 2021 díky Nadačnímu fondu REGI Base I., který od roku 2011 pomáhá zraněným vojákům, policistům, hasičům a záchranářům. Napsala ji spisovatelka Helena Beránková a svým zaměřením jde o publikaci pro náctileté děti. Tuto knihu mohou zdarma získat školou povinné děti, které v neděli zamíří do rodinného a mládežnického sektoru. Více o celém projektu se dozvíte na webu https://regaci.cz/.

Vlčí mák na klopu

U vstupů na stadion se budou rozdávat přívěšky v podobě vlčího máku, které si můžete připnout na oblečení a symbolicky tak vzdát hold památce padlých a obětí válek současných i minulých. Tento symbol má svůj původ v básních „Na Flanderských polích“ z roku 1915, jejímž autorem je kanadský chirurg John McCrea, který během 1. světové války sloužil na západní frontě nedaleko belgického města Ypres a touto básní vyjádřil svůj žal nad zabitými spolubojovníky.

Prodej vůní s vlčím mákem

Na pokladnách (a to jak na hlavní pokladně, tak na pokladně za Západní tribunou), ale i ve fanshopu si za 50 Kč budete moct koupit vůni ve tvaru vlčího máku, přičemž výtěžek z prodeje putuje na podporu Nadačního fondu REGI Base I. Bližší informace o jeho činnosti najdete na webových stránkách www.regibase.cz a www.vlcimak.cz.

Aukce dresů s vlčím mákem

Po utkání proběhne charitativní aukce speciálních dresů, v nichž budou hrát fotbalisté Slovanu. Výtěžek poputuje na podporu projektů pro válečné veterány. Aukce odstartuje v pondělí 7. listopadu na portálu www.sportovniaukce.cz a vyvrcholí na Den válečných veteránů, tedy v pátek 11. listopadu v symbolickém čase 19:58.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
CEWE Realmont
Mediální partneři
Rádio Impuls Beat radio