FC Slovan Liberec | Slovan se představí v domácím utkání proti Hradci Králové
Menu Další Zavřít Zavřít
04.11.2022

Slovan se představí v domácím utkání proti Hradci Králové

Šimon Knopp
Liberec - Po porážce 0:3 z posledního kola budou chtít svěřenci Luboše Kozla napravit svoji reputaci. Ovšem budou mít před sebou nelehký úkol. Na stadion U Nisy přijede totiž Hradec Králové, který v tabulce drží čtvrté místo. Start utkání je naplánován v neděli od 15 hodin. Nenechte si ujít domácí zápas a přijďte podpořit naše fotbalisty na stadion!

Online prodej vstupenek

FC Hradec Králové

Hradečtí fotbalisté mohou být zatím tuto sezonu nadmíru spokojeni. V tabulce jim aktuálně patří čtvrté místo se stejným počtem bodů jako třetí Spartě. Ačkoliv Hradec Králové vstřelil pouze 18 branek (stejně jako Slovan) a v tomto ohledu mu patří až jedenáctá dělená příčka, řadí se mezi šestici týmů s pozitivním rozdílem ve skóre (+3). Jeho zápasová bilance je následovná: 7 vítězství, 2 remízy a 5 porážek.

V posledních pěti zápasech svěřenci trenéra Koubka třikrát vyhráli a dvakrát naopak odcházeli bez bodů. V posledním utkání překvapivě padli 1:3 v „domácím“ prostředí v Mladé Boleslavi proti Pardubicím. Jedinou branku Hradce vstřelil v 58. minutě Filip Kubala a trenér Miroslav Koubek přiznal, že se jednalo o zaslouženou prohru: „Říkal jsem si v minulých dnech, kdy nás tu porazí někdo jiný než silná trojka, už dlouho jsme tu s nikým dalším neprohráli. Podařilo se to Pardubicím, a je to zasloužené vítězství, od začátku byly lepším mužstvem.“

Kromě slibně rozjeté ligy se Hradec Králové představí i v osmifinále MOL Cupu. Pondělní los mu přisoudil soupeře z Českých Budějovic. V osudí byl i náš Slovan Liberec, který se nakonec doma utká proti Olomouci. Více si o nadcházejícím pohárovém soupeři můžete přečíst v článku zde.

Nejlepším střelcem týmu Hradce je se šesti brankami Filip Kubala. Nejvíce asistencí (3) má rovněž hradecký útočník a patří do desítky nejproduktivnějších hráčů ligy. Výraznou osobností v hradeckém dresu je i Jakub Kučera, ten totiž připravil nejvíce přihrávek do šance, a to 12. Většinu ligových zápasů odchytal Michal Reichl a v pěti z nich udržel čisté konto, lépe je na tom pouze plzeňský Staněk.

FC Slovan Liberec

Slovanu se poslední ligový duel nepovedl a v tabulce klesl až na osmou příčku. Zápas proti Brnu byl po prvním poločasu nerozhodný, liberečtí měli velké šance díky únikům van Burena. Ovšem druhá půle se nesla v odlišném stylu. Brněnští dokázali vstřelit tři rychlé branky, postupně se trefil Jakub Šural, Michal Ševčík, Jakub Řezníček a v domácím prostředí zvítězili jasně 3:0.

Poslední vzájemné měření sil mezi Hradcem a Slovanem vyznělo lépe pro Liberec. V sedmnáctém kole minulé sezony si svěřenci trenéra Kozla poradili se soupeřem z Hradce Králové a na stadionu U Nisy vyhráli těsně 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil v prvním poločasu Ľubomír Tupta.

Nedělní zápas proti Hradci bude specifický z několika důvodů. Jedná se totiž o poslední ligový domácí zápas před zimní přestávkou. Navíc bude připraven bohatý doprovodný program u příležitosti blížícího se Dne válečných veteránů. Pro více informací stačí kliknout na fotku níže, která Vás automaticky přesměruje na článek s podrobnostmi.

Den válečných veteránů

Podaří se Slovanu zvítězit proti Hradci Králové a navázat na poslední domácí výhru? Přijďte podpořit náš klub na stadion U Nisy v neděli od 15:00!

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte v 15. kole nejvyšší české soutěže Slovanu? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si vítěze, přesný výsledek, počet branek nebo spoustu dalších možností.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
A net Immergas
Mediální partneři
Rádio Impuls Hitrádio Contact