FC Slovan Liberec | Statistiky: Mistr přihrávek pokračuje, Slovan dominoval v útočných vstupech
Menu Další Zavřít Zavřít
07.12.2021

Statistiky: Mistr přihrávek pokračuje, Slovan dominoval v útočných vstupech

Redakce
Liberec – Těsná výhra, důležité tři body. Slovan vyhrál páté z posledních šesti utkání, Hradec udolal 1:0. Potvrzují statistiky výhru? A kdo vůbec nejčastěji přihrával míč směrem k soupeřově bráně? Další díl tradiční rubriky Statistiky je tu a tentokrát se bude linout v celkem jednoznačném tónu.

Jasná řeč čísel, metriky potvrzují tři body

Výhra proti Hradci? Optikou statistik zasloužená. Slovan byl úspěšnější hned v několika atributech hry, dosáhl vyššího držení míče (54 % ku 46 %), nejvýraznější rozdíl mezi oběma celky byl přitom v posledních 15 minutách, kdy naše mužstvo drželo balon na kopačkách více než tři pětiny času. Průměrně oba celky disponovaly míčem podobnou dobu – 15 a 14 vteřin z pohledu domácích.

Tým kouče Luboše Kozla zároveň zaznamenal více vstupů na soupeřovu polovinu (71-59), do konečné třetiny hřiště (45-39) i vápna (16-14). Výrazně méně se také dopouštěla faulů, Slovan si pomohl nedovoleným zákrokem jedenáctkrát, Hradec hned ve čtyřiadvaceti případech. Modrobílí byli také lehce úspěšnější v osobních soubojích, vyhráli v poměru 86:80.

Další zásadní rozdíl bylo možné vidět v přihrávkách, naše mužstvo se dostalo na větší úspěšnost pasů, v níž vyšponovalo procenta až na hodnotu 80, zároveň dokázalo distribuovat jednoznačně více klíčových přihrávek. Úspěšných rozdílových pobídek bylo k vidění 5 z 12, hosté byli úspěšní jen jednou ze dvou pokusů. Slovan zároveň vyhrál i na počet útoků, a to 95 ku 82, Východočeši se však častěji zase dostali k zakončení ofenzivního snažení.

Tiéhiho přihrávky i jistý Gebre Selassie

Pojďme na o něco detailnější pohled. Vůbec nejčastější kombinace na hřišti plynula po ose Chaluš – Gebre Selassie, oba hráči si vyměnili míč hned sedmnáctkrát. Theo byl klíčovým mužem také z hlediska osobních soubojů, prohrál jen dvě z jedenácti bitev s protihráči. Dařilo se i střídajícímu Mariosu Purzitidisovi, jenž uhrál obě miniklání, které na hřišti svedl.

Do driblinků se nejčastěji dostával Júsuf (5/3), nejúspěšnější v napadání byl zase Dominik Plechatý (5/4). Ten ke svému dalšímu výraznému výkonu přidal ještě patnáct zachycení balonu. Už tradicí je konstatování o vysoké úspěšnosti přihrávek Christa Tiéhiho. Francouzský záložník pokazil jen sedm pasů z 50! Klíčových nabídek nejvíc vymyslel ale Martin Koscelník a to tři. Směrem dopředu nejčastěji posouval míč Gebre Selassie, naopak míč nejčastěji přijímal od spoluhráčů Filip Havelka (44krát).

Dostáváme se ke shrnutí fitness dat. Nejvíc metrů v obraně naběhal Tiéhi, jenž se dostal jako jediný přes hodnotu čtyř tisíc, v útoku byl nejaktivnější zase Havelka (4 220 metrů). Stejný hráč zároveň zaznamenal vůbec nejsilnější celkový běžecký výkon, když zkompletoval 11 747 metrů, sekundoval mu Tiéhi. Ve sprintu tentokrát dominoval Koscelník, který uběhl v nejvyšší rychlosti 255 metrů.

Pokud vás zajímají i další statistiky, můžete se podívat do obsáhlé sekce Statistiky na tomto webu, kde dohledáte týmová i individuální čísla, a to jak souhrnná, tak k jednotlivým zápasům.

Tipovací soutěž

Vítěz 17. kola Tipovací soutěže ani nepotřeboval uhádnout přesný výsledek Slovanu, tak dobře si vedl v ostatních zápasech. Matěj Kubíček skončil první se ziskem 23 bodů, druhý byl Dominik Jakubec a třetí Jaroslav Moc.

A co průběžné pořadí? Asi nejvíce bude toto kolo mrzet Marka Kaftana, který netipoval a nula ho prozatím odsunula z pomyslné bedny. Nicméně ztráta není velká a sezona bude ještě dlouhá. Průběžné pořadí ovládá stále Tomáš Číž, druhý je Šimon Knopp a o bronzový stupínek se dělí Yan Mareq a Martin H. Cerny.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2021/2022 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FCC Pytloun
Mediální partneři
Beat radio Radio Blaník Liberec