FC Slovan Liberec | Ve hře jsou další body! Slovan hostí Hradec, vrátí se na vítěznou vlnu?
Menu Další Zavřít Zavřít
03.12.2021

Ve hře jsou další body! Slovan hostí Hradec, vrátí se na vítěznou vlnu?

Redakce
Liberec – Další šance na body. Slovan se po poslední prohře s pražskou Spartou vrací na domácí půdu, v sobotu od 15 hodin bude hostit Hradec Králové. Na souboj s Votroky se dostane jen tisíc diváků, organizační informace naleznete v níže přiloženém odkaze.

Organizační informace o zápase s Hradcem Králové

FC Hradec Králové – Nováček má místo v šestce

Východočeši vlétli do ligového programu stylově. Poté, co minulou sezonu postoupili z druhé nejvyšší soutěže, se okamžitě vymrštili do horní poloviny tabulky FORTUNA:LIGY. Aktuálně jsou šestí, v 16 zápasech uhráli šest výher a stejný počet remíz. Mužstvo zkušeného trenéra Miroslava Koubka už se jednou se Slovanem utkalo, v mladoboleslavském azylu se oba celky rozešly s remízou 1:1.

Naposledy Votroci prohráli v posledním říjnovém dni, když nestačili na Mladou Boleslav (2:3). Od té doby remizovali s Baníkem (1:1), Sigmou (2:2) a naposledy přehráli Karvinou těsně 1:0 brankou Jakuba Rady, který potrestal předchozí vyloučení Marca Túlia. Hradec zároveň postupuje dál i MOL Cupem, kde naposledy skolil už jednou zmiňovaný ostravský celek a posunul se do čtvrtfinále.

Pět branek. Takovou bilanci mají dva nejlepší střelci Východočechů Jakub Rada a Pavel Dvořák, o trefu méně dosud zapsal Adam Vlkanova. Ten má navíc šest asistencí k dobru, tři gólové nahrávky vymyslel Jan Mejdr. V brance dostává přednost Vilém Fendrich, jenž drží úspěšnost zákroků téměř 68 % a vychytal už pět čistých kont.

Slovan historicky prohrál na domácí půdě s Hradcem pouze jednou a to 15. května 1994. Od té doby pokračuje naše mužstvo s kladnou bilancí 11 výher a dvou remíz. Poslední dva vzájemné souboje skončily U Nisy výsledkem 2:0.

FC Slovan Liberec – Sérii výher utla Sparta

Byla to jízda. Slovan z posledních pěti zápasů vydoloval hned 12 bodů, když porazil Olomouc (2:0), Teplice (2:1), Bohemians (2:1) i Karvinou (2:1). Šňůru vítězství ukončila až pražská Sparta, na Letné výsledkem 1:2 naopak naše mužstvo prohrálo. Dlouho ale sahalo alespoň po bodu, napínavou bitvu rozsekl Matěj Pulkrab až v 81. minutě.

Co znamenají předchozí výsledky pro postavení v tabulce? Změna se nekoná, parta kouče Luboše Kozla uhájila desátou příčku, která zajišťuje postup do prostřední nadstavbové skupiny, bodové rozestupy jsou však minimální. Na šestý Hradec Slovan ztrácí čtyři body, Bohemians na 11. příčce mají zase naopak na naše mužstvo jen dvoubodovou ztrátu.

Nejvíc gólů zatím nastřílelo duo Júsuf Hilál – Ľubomír Tupta, oba se trefili třikrát. První jmenovaný zároveň patří mezi trojici s největším počtem asistencí, stejně Jan Mikula a Michal Faško přihrál na branku dvakrát. Do nadcházejícího zápasu už může naskočit Jan Matoušek, jenž si odpykal trest za čtyři žluté karty.

Kvůli pandemické situaci a vládním opatřením může na tribuny stadionu U Nisy opět jen tisíc diváků. Pokud nepoženete tým za výhrou přímo u hřiště, držte jim alespoň na dálku palce! Výkop je naplánován na sobotních 15 hodin.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Speditrans DB Schenker
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Rádio Impuls