FC Slovan Liberec | Statistiky: Statečný a neúnavný Rondić, kapitán Mikula opanoval čísla
Menu Další Zavřít Zavřít
10.08.2021

Statistiky: Statečný a neúnavný Rondić, kapitán Mikula opanoval čísla

Redakce
Liberec – Bitvu s Hradcem otočila červená karta, do té doby aktivní Slovan musel stáhnout ofenzivní cíle, při remíze 1:1 tak vyčnívaly hlavně defenzivní úkony. Kdo musel nejčastěji do soubojů a proč předvedl komplexní výkon při remíze 1:1 Jan Mikula?

Souboje, souboje a ještě jednou souboje

Zápas skončil jedním nevídaným rozuzlením. Oba týmy totiž zaznamenaly úplně stejnou procentuální úspěšnost vyhraných soubojů v obou hlavních měřených kategoriích. Slovan i Hradec shodně zvládly 59 % obranných situací a 41 % těch útočných. Naopak jasně dominantní byli domácí nepřekvapivě v přihrávkách, míč si vyměnili celkem 523 pasy, naše mužstvo se dostalo na číslo 234.

Ale zpátky k soubojům. Individuálně se nejvíc dařilo Michalu Fukalovi (71% úspěšnost), který jich zvládl deset ze čtrnácti, a Michalu Faškovi. Slovenský záložník uspěl v sedmi z deseti klání (70 %). Jednoznačně nejvíc miniduelů podstoupil Imad Rondić, který vlétl hned do 37 soubojů o míč, uspěl celkem ve 41 % z nich (15). U této bilance je však třeba brát v potaz roli, která byla fyzickými parametry jednou z vůbec nejtěžších na hřišti.

Ve statistice úspěšných napadání zářil Jan Mikula, který uspěl pokaždé (4/4). Kapitán zaznamenal také největší počet získaných míčů (13) a nejvyšší procento úspěšných přihrávek (89 %), jen dva pasy za celý zápas zkazil Jakub Nečas (80 %). Mikula zároveň, možná vzhledem k úloze stopera trochu nečekaně, naběhal nejvíc metrů ve sprintu z celého týmu.

Průměr jedenácti naběhaných kilometrů

První branka Slovanu v sezoně padla po centru z levého křídla a postupného útoku, Michaelu Rabušicovi naservíroval míč ligový debutant v základní sestavě Dominik Gembický. Co se týče statistiky zachycených míčů, nejjistěji si počínal bek Martin Koscelník (12). Nejčastěji faulován byl zase Fukala a to čtyřikrát, stejným počtem nedovolených soubojů se naopak provinil Rondić.

Vzhledem k brzkému vyloučení Filipa Havelky narostly průměrné počty naběhaných kilometrů. Celý tým se v průměru na 90 minut dostal nad hranici jedenácti kilometrů, nejvyšší běžecké parametry nasbírali už několikrát zmiňovaný bosenský útočník (11 931 metrů), Fukala (11 031) a Faško (10 620). Nejvíce úspěšných driblinků si připsali Rondić a střídající Jan Matoušek.

Pokud vás zajímají i další statistiky, můžete se podívat do obsáhlé sekce Statistiky na našem webu, kde dohledáte týmová i individuální čísla, a to jak souhrnná, tak k jednotlivým zápasům.

Tipovací soutěž

Vítězem 3. kola se stali José Pátral, Tomáš Číž a Lukáš Daneš, všichni získali 25 bodů. Pouze o bod méně brali Martin Bělohlávek a Pavel Poplužník, třetí skončil Tomáš Soukup (23).
Na prvním místě po třetím kole Tomáš Číž s 63 body, druhý je bývalý lídr Michal Poskalský (61) a třetí dělené místo okupují Yan Mareq, Martin Čáp a Martin H. Černý (59).

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2021/2022 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Niosport ČSOB
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec eFotbal