FC Slovan Liberec | Zápas jara je tu! Slovan vyrazí do Jablonce k 60. Podještědskému derby
Menu Další Zavřít Zavřít
14.04.2023

Zápas jara je tu! Slovan vyrazí do Jablonce k 60. Podještědskému derby

Tomáš Honzejk
Liberec - Celý liberecký region je na nohou. Je tu další Podještědské derby, tentokrát s pořadovým číslem 60. Souboj bude o to důležitější, že oba celky dělí v tabulce pouze dvě pozice a stejný rozdíl je také v bodech, bohužel v náš neprospěch. Pojďme to společně s hráči změnit v sobotu v Jablonci! Utkání startuje v 16:00 a níže se dozvíte, jak společně na stadion.

FK Jablonec - mírný pokles jarní formy

Náš věčný rival ze sousedního města se na jaře dere tabulkou vzhůru. Může za to hlavně nedávná série čtyř výher v řadě, kdy si svěřenci trenéra Horejše nejprve poradili s Teplicemi 4:1, stejným výsledkem vyhráli venkovní utkání s Hradcem Králové. Následně zvítězili 2:1 po reprezentační přestávce v Brně a doma udolali Pardubice 1:0.

Poslední dvě utkání ale už takovou radost jabloneckým fanouškům nepřinesla. Ve středeční domácí dohrávce proti Slovácku se zrodila remíza 1:1 a v zatím posledním odehraném utkání padl Jablonec na hřišti plzeňské Viktorie 2:3. Přitom v 74. minutě ho poslal Matěj Polidar svým druhým gólem do vedení 2:1. Pak ale začal úřadovat střídající Matěj Vydra, který v rozmezí pěti minut otočil vývoj utkání taktéž dvěma přesnými zásahy a rozhodl o vítězství Plzně.

Jablonec není pouze geografickým sousedem, ale momentálně v podstatě také tabulkovým. Nachází se na osmé příčce, o dvě místa výše než Slovan. Zelenobílí získali zatím 33 bodů za 9 výher, 6 remíz a 11 porážek při lehce negativním skóre 41:45. Nejlepším střelcem je dvanáctigólový Jan Chramosta, který má také nejvíce asistencí, a to šest. Jedničkou mezi třemi tyčemi je Jan Hanuš, který nastoupil do 24 utkání a čtyřikrát nebyl prostřelen.

David Horejš nebude mít k dispozici dlouhodobě zraněné hráče, jimiž jsou Jan Krob, Tomáš Malínský, Miloš Kratochvíl a David Houska. V karetním trestu nikdo z jabloneckých není.

FC Slovan Liberec - po sedmi zápasech konečně výhra

Fanoušci, a také celý klub zpod Ještědu, se dočkali vítězství po dlouhých sedmi zápasech. Po více než dvou měsících, kdy svěřenci trenéra Kozla přivezli výhru 2:0 z Českých Budějovic, se povedlo zapsat důležité tři body do ligové tabulky v domácím prostředí proti trápícímu se Zlínu.

V posledním ligovém utkání jsme byli v prvním poločase svědky poměrně nervózní hry bez vyložených šancí na jedné či druhé straně. Ve druhém dějství už se zápas rozeběhl více, Slovan získával převahu, která vyústila v penaltový faul na aktivního Červa. K míči se postavil Imad Rondić a poslal modrobílé do vedení. V 87. minutě přidal pojistku v podobě druhé branky Victor Olatunji. Hosté už pouze korigovali na nastaveném čase Martinem Cedidlou.

Po 26 odehraných zápasech se tak Liberec nachází v prostřední skupině na desáté příčce se ziskem 31 bodů. V případě výhry bychom tak přeskočili svého rivala z Jablonce, na kterého ztrácíme pouhé dva body. Aktuálním nejlepším střelcem týmu je Lukáš Červ, který dostal balon do brány ve čtyřech případech. Hned čtyři hráči se pak drží v čele asistentů, když přihráli na tři branky. Jsou to Doumbia, Rondić, Frýdek a opět Červ. Do utkání s jistotou nezasáhnou Theo Gebre Selassie, Jan Mikula a Denis Višinský. U ostatních hráčů, kteří minule chyběli, je start s otazníkem.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan dokáže vykrást Střelnici a zvítězit v jubilejním 60. Podještědském derby? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

https://www.tipsport.cz/fotbal-jablonec-liberec-4622302?comLayer=openCta&pid=11721&sid=13252&bid=1&tid=10845&kwid=22523 Vsaďte si u Tipsportu!

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Masea Pytloun
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec eFotbal