FC Slovan Liberec | Statistiky: Četné olomoucké šance a osm střel soupeře v první půli
Menu Další Zavřít Zavřít
03.05.2022

Statistiky: Četné olomoucké šance a osm střel soupeře v první půli

Redakce
Liberec – Odveta s Olomoucí našemu mužstvu nevyšla. Sigma navázala na výhru z prvního utkání dvojzápasu a Slovanu vstřelila dvě branky (0:2). Poslední zápasový díl rubriky Statistiky z aktuální sezony je tu. V čem byl soupeř úspěšnější a proč ofenzivní neproduktivita pokračovala i nadále?

Zakončením skončilo 9 % útoků, šance měla Sigma

Moc pozitivních herních prvků na závěrečném utkání sezony najít nejde a to ani v metrických údajích. Slovan poslal na hostujícího gólmana devět střel, tři ho přímo ohrozily. V prvním poločase Sigma přestřílela naše mužstvo jednoznačně 8:1, celkově pálila patnáctkrát a devětkrát trefila zařízení. O daleko větší efektivitě hry týmu Václava Jílka svědčí i procentuální rozložení držení míče, zatímco naše mužstvo měla na kopačkách balon častěji a déle (57 % času a 17 ku 11 vteřinám), na šance „vyhráli“ hosté jednoznačně 8:2.

Podle počtu očekávaných tref (xG) měla Olomouc vstřelit 3,07 gólu, Slovan měl dát 0,92 branky. Tato čísla silně ovlivňuje také statistika vzdálenosti střelby, naše mužstvo většinou pálilo z 18,6 metrů, tedy mnohem z větší vzdálenosti než soupeř (14,8). Sigma také daleko častěji ohrožovala zařízení ranami z pokutového území, tedy nejblíže k zařízení v celkovém poměru 11 ku 4 ranám.

Původ má neefektivita v řešení útoků, Slovan jich znovu posbíral 100, ale jen devět z nich (9 %) skončilo zakončením. Naopak Olomouc ze 74 útoků vydolovala třináct střel. Hosté přitom mnohem častěji ztráceli míč na vlastní polovině 28-10, domácí zároveň daleko častěji vybojovali míč na soupeřově půlce 19-8. Nejvíce akcí ve vápně soupeře měli Rabušic, Rondič a Višinský (všichni šest), nejblíže brance byl podle xG Rondič (měl vstřelit 0,60 gólu)

Tupta převzal 49 přihrávek, driblinky byly Tiéhiho

Slovan měl relativně vysokou úspěšnost přihrávek, z celkových 450 jich bylo úspěšných 328 (79% úspěšnost). Souboje vyhrával z 54 %, na své obranné polovině uhrál 66 % všech miniklání. Nejvíce pasů převzal během utkání Tupta a to 49, do „boxu“ dostal pas pětkrát Rabušic s Rondičem. Největší počet úspěšných driblinků předvedl Tiéhi, francouzskému záložníkovi vyšlo 5 pokusů z 6.

Tiéhi byl zároveň nejčastěji faulován – dvakrát, třikrát naopak fauloval soupeře Tupta. Ten měl nejvíce zachycení z celého týmu a to osm, v napadání zářil Purzitidis, kterému vyšla snaha v pěti ze sedmi případů. Jedenáct ztrát zapsal v zápase Júsuf, který zároveň dvakrát společně s Rondičem zpracoval míč. Bosenský útočník měl dvě šance, Purzitidis zase získal nejvíce balonů – 13.

Nejvyšší rychlostí se po trávníku pohyboval Denis Višinský, který běhal průměrně 8,4 kilometrů za hodinu. Maratoncem zápasu byl Marios Purzitidis s 11 974 metry, největší vzdálenost ve sprintu nasbíral zase Tupta a to 192 metrů, druhý skončil Frýdek (178), který ovšem do hry naskočil až ve třicáté minutě. Nejvyšší rychlost v jeden moment vyvinul Tupta, jenž uháněl až 32,22 km/h.

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu.

Tipovací soutěž

Bude doplněno později.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2021/2022 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Gasservis Pytloun
Mediální partneři
Rengl Český rozhlas Liberec