FC Slovan Liberec | Valenta o debutu: Jsem rád, že mě trenéři hodili do vody
Menu Další Zavřít Zavřít
03.09.2022

Valenta o debutu: Jsem rád, že mě trenéři hodili do vody

Redakce
Liberec – Byla to rychlá akce. Do Liberce se přesunul ze Slavie záložník Matěj Valenta teprve tento týden, proti Plzni nastoupil v základní sestavě. I když předvedlo naše mužstvo dobrý výkon, v body ho přetavit nedokázalo. „Chyběl větší důraz a klid," shrnul 22letý středopolař.

Jaké bude hodnocení zápasu?
Do prvního poločasu jsme nevstoupili vůbec špatně. Byli jsme na balonu, ale bohužel jsme ve 41. minutě inkasovali branku po naší hrubce. Ve druhé půli jsme zareagovali dobře, Plzeň jsme prakticky nepustili z půlky. Měli jsme také několik rohů, ale bohužel to tam nespadlo.

Asi se hraje těžce, když se Plzeň v utkání dostane do vedení, že?
Je to těžké, hrají totiž prakticky pořád stejně. Čekají si na svoji šanci a pak skórují. Měli jsme několik příležitostí už v prvním poločase, ale pak se Sýkora prosadí... Hrají v bloku, těžko se tam dostává. Jak už jsem říkal, myslím, že jsme na to ve druhém poločase zareagovali dobře. Dostávali jsme se do pološancí, kdy jsme soupeře přišpendlili do nějakého tlaku. Bohužel to ke gólu nevedlo.

Co v koncovce chybělo?
Větší důraz a klid. Mohli jsme to řešit víc v klidu. Dobře jsme protihráče přečíslovali ze strany, z toho také pramenily rohy. Dost nám toho zblokovali, jsou strašně poctivý tým a těžce se k bráně dostává.

Na hřišti bylo hodně emocí, že?
To k tomu patří, je to fotbal. Všichni chceme vyhrát a chceme být nejvýš v tabulce. Patří to k tomu.

Sžil jsi se s mužstvem za tu krátkou dobu, co jste v Liberci?
Jsem tu vlastně dva dny i s cestou (směje se). Jo, vše je tu super a strašně se mi tu líbí, adaptace nebyla těžká. Jsem rád, že mě hned trenéři hodili do vody. Vidím, že mám důvěru, což je fajn.

Měl jsi nějaké jiné možnosti než Slovan?
Nějaké možnosti byly, ale realizační tým Slavie mi dal víceméně na výběr, jestli chci bojovat o šanci, nebo hrát. Rozhodl jsem se pro Liberec. Hraje se tu dobrý fotbal, klub je nahoře. Byla to pro mě jasná volba, je mi 22 let, potřebuji hrát.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Niosport 11TEAMSPORTS
Mediální partneři
Liberecká drbna Náš region