FC Slovan Liberec | Statistiky: Vyrovnaná čísla v řadě metrik i zasloužená výhra podle xG
Menu Další Zavřít Zavřít
15.09.2022

Statistiky: Vyrovnaná čísla v řadě metrik i zasloužená výhra podle xG

Redakce
Liberec – Po šesti letech si naše mužstvo odvezlo z Ďolíčku tři body. A statistiky výhru podtrhávají. Slovan pálil z menší vzdálenosti, ve vyrovnaném zápase navíc dominoval v soubojích. Jaká fitness data zaznamenali hráči a kdo byl nejlepší ve sprintech? Další díl tradiční rubriky Statistiky je tu.

Maratonec i rychlík Prebsl, oba týmy naběhaly stejně

Slovan má za sebou druhé kolo MOL Cupu v Rokycanech, kde slavil výhru 5:1, nyní už se ladí zpět na ligu, v sobotu bude hostit Mladou Boleslav. Co ukázal poslední ligový zápas s Bohemkou? Třeba to, že výhra po šesti letech byla zasloužená. Podle statistiky očekávaných branek mělo být naše mužstvo produktivnější v poměru 1.10 – 1.60.

Ve fitness datech se oba celky potkaly na stejných hodnotách. Klokani naběhali jako tým o dvě stě metrů víc, častěji ve sprintu ale se ale ocitli modrobílí (1 313 metrů). Vůbec nejaktivnějším běžcem byl Filip Prebsl, jenž se dostal na 10,9 kilometru.

V nejvyšší rychlosti toho nejvíc uběhl Jan Matoušek s 281 metry, nejvyšší rychlost v jeden moment zase zvládl Prebsl (35,28 km/h). Ten zároveň také předvedl nejvyšší počet jednotlivých běhů (155), průměr týmu se stočil na 136. Největší množství kilokalorií spálil jako tradičně kapitán Jan Mikula, dostal se na hodnotu 1 308.

Podobné přihrávky a stejné držení balonu

Domácí i vzhledem k brzké inkasované brance vedli větší počet útoků 108 – 69, oba celky zakončily 14 % svých tažení střelou. Slovan častěji pálil z pokutového území na bránu (3-1), naše mužstvu navíc obecně střílelo z menší vzdálenosti (19,4 metru – 15,9 metru).

Obě strany svedly vyrovnanou partii i v úspěšnosti přihrávek (80 % k 81 %). Klíčové přihrávky vymysleli Valenta, Matoušek a Frýdek, všechny tři pasy našli svého příjemce. Nejúspěšnějším přihrávačem byl Valenta, ten zkazil jen dvě nabídky spoluhráčům z 28 (93% úspěšnost).

Oba celky držely balon průměrně 13 sekund, častěji faulovali domácí, a to v poměru 13:8. Slovan i Bohemians si vytvořily čtyři šance, prosadili se pouze modrobílí. Slovan dominoval v soubojích, který vyhrál 55 % (86 ku 69). Další zápas čeká naše mužstvo už v sobotu, kdy přivítá Mladou Boleslav. K Nise se vrátí bývalý trenér Pavel Hoftych, který vede soupeře. Přijďte naše mužstvo podpořit, začíná se v 16 hodin.

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu.

Tipovací soutěž

Nejúspěšněji tipoval v 8. kole Tomáš Marhold, který si vystřílel 27 bodů. Druzí se umístili Lukáš Adamičko a Jiří Daniel, oba nasbírali 23 bodů. Třetí skončila Jitka Nemcova (22).

A jak se výsledky podepsaly na průběžném pořadí? Na prvním místě je stále Jakub Cverčko (114 bodů), druhý je zástupce Tipovačky (tedy mimo soutěž) Martin Bělohlávek se 108 body, třetí místo prozatím okupuje Šimon Knopp (106).

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezonu 2022/2023 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kitl Aura Medical
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Náš region